امیدها و نگرانی های میت رامنی
نوشته شده توسط : chudae

درست در روزهایی كه ستاد انتخاباتی باراك اوباما توانسته بود با میلیون ها دلار آگهی تلویزیونی و سخنرانی های پی در پی، موضوع دارایی های میت رامنی را به بحث روز آمریكا تبدیل كند، كاندولیزا رایس، وزیر خارجه سابق ایالات متحده، به عنوان یكی از نامزدهای معاونت رامنی مطرح شد.

افزایش مالیات و افزایش هزینه های دولت در امور اجتماعی، رویكرد كلی دموكرات های آمریكاست كه در اصطلاح، جناح چپ حكومت را تشكیل می دهند. در مقابل، كاهش مالیات، میدان دادن به بخش خصوصی و توازن بودجه از طریق كاهش هزینه های دولتی به ویژه در امور اجتماعی، رویكرد جمهوری خواهان این كشور است.

در شرایطی كه فشار اقتصادی ناشی از بحران مالی در غرب و تداوم نرخ بالای بیكاری، می توانست حربه ای در دست حزب مخالفت دولت باشد، اوباما توانسته بود در هفته های اخیر، با پافشاری بر ضرورت انتشار اظهارنامه های مالیاتی رامنی، وی را در تنگنا قرار دهد.

اوباما بارها این پرسش را مطرح كرده است كه اگر رقیب میلیونر وی، هیچ چیزی برای مخفی كردن ندارد، چرا حاضر به انتشار اظهارنامه های مالیاتی اش نیست؟

البته استدلال اوباما، یك جریان 'برد – برد' برای دموكرات ها محسوب می شود. طبق قانون، شركت ها و صاحبانشان، موظف به انتشار اظهارنامه های مالیاتی خود نیستند و تنها چیزی كه باید هر سال منتشر كنند، 'ترازنامه مالی' شركت است. اگر رامنی از انتشار اظهارنامه های مالیاتی اش سر باز بزند، مرتكب خطایی نشده، اما بر اتهام های دموكرات ها دامن زده است و اگر اظهارنامه هایش را منتشر كند، از نظر روانی، ستاد انتخاباتی خود را در موضع انفعال و پاسخگویی قرار داده است.

در چنین دوراهی سختی است كه ناگهان اعلام 'احتمال نامزدی كاندولیزا رایس به عنوان معاون میت رامنی'، گفتمان غالب در رسانه های آمریكا را تغییر می دهد؛ هرچند ممكن است این احتمال هرگز به واقعیت نپیوندد.

با توجه به اینكه دقیقا 10 روز دیگر مسابقات المپیك لندن آغاز می شود، رامنی این فرصت را یافته كه از حالا تا یك ماه بعد، از موضع قدرت در افكار عمومی آمریكا حاضر شود. اهرم های قدرت رامنی در افكار عمومی آمریكا در ادامه بررسی شده اند:

1. المپیك لندن

این نامزد جمهوری خواه، 10 سال پیش، مدیر المپیك زمستانی سالت لیك سیتی در آمریكا بود و خاطرات خوش آن المپیك نزد مردم این كشور در كنار ادعای مدیریت اجرایی قوی ، اكنون المپیك لندن را به فرصتی تبلیغاتی برای رامنی تبدیل كرده است.

در همین راستا، قرار است میت رامنی برای حضور در مراسم افتتاحیه المپیك به لندن سفر كند و قطعا رسانه های دست راستی آمریكا آن را پوشش خواهند داد.

هرچند، باراك اوباما نیز برای آنكه فرصت تبلیغاتی لندن را به طور كامل در اختیار رقیب خود قرار ندهد، همسرش را 'در راس یك هیات دولتی' به مراسم افتتاحیه خواهد فرستاد.

2. معرفی معاون

احتمالا رامنی چند روز پس از آغاز المپیك، پیش از آنكه هیجان ناشی از تبلیغات سیاسی – المپیكی سرد شود، معاون خود را معرفی خواهد كرد. هر چند معرفی معاون، پیش از مراسم المپیك هم دور از ذهن نیست.

اهمیت معرفی معاون در نظام انتخاباتی آمریكا بسیار زیاد است. هواداران حزبی، معمولا به نامزد ریاست جمهوری از حزب خود در هر صورت رای می دهند، اما معاون رییس جمهوری است كه می تواند آرای بی طرف ها و كسانی كه هنوز تصمیم قطعی نگرفته اند را جذب كند.

معاون، همچنین نقش تكمیل كننده نامزد را هم ایفا می كند. به عنوان مثال، باراك اوباما، در سال 2008 كه نامزد ریاست جمهوری آمریكا شد، نماینده تازه وارد مجلس سنا بود و تقریبا هیچ تجربه ای به ویژه در امور حكومتی و بین المللی نداشت. انتخاب 'جوزف بایدن' به عنوان سناتور قدیمی و عضو ارشد كمیسیون روابط بین الملل كنگره، این نقیصه را پوشش می داد.

2 – الف – كاندولیزا رایس

رایس دارای دكترای علوم سیاسی و استاد دانشگاه استانفورد در آمریكاست .

وی در مبارزات انتخاباتی با توجه به دو عامل 'جنسیت' و 'رنگ پوست' می تواند زنان و اقلیت های نژادی آمریكا را به خود جلب كند.

اما سه مشكل عمده بر سر نامزدی كاندولیزا رایس وجود دارد:

یك. رایس پیشتر از آزادی سقط جنین پشتیبانی كرده بود. این یكی از خط قرمزهای حزب جمهوری خواه به عنوان حزب مذهبی و دست راستی آمریكا است. انتخاب رایس به سمت معاون رامنی، حتی اگر با مخالفت حزبش روبرو نشود، به دموكرات ها این امكان را خواهد داد كه میت رامنی را به پایدار نبودن بر باورهای سیاسی اش متهم كنند.

دو. باراك اوباما تقریبا یك ماه پیش اعلام كرد كه اگر دوباره رییس جمهور شود، به 'فرزندان مهاجران غیرقانونی' اجازه اقامت دایم در خاك ایالات متحده را خواهد داد. موضوع مقابله با مهاجرت غیرقانونی از اركان سیاست های جمهوری خواهان است و این شعار اوباما، سبب شده كه در همین یك ماه، اكثریت بالایی از لاتین تباران آمریكایی هوادار وی شوند. تغییر نظر اقلیت های قومی از طریق معرفی كاندولیزا رایس بسیار بعید به نظر می رسد.

سه. اگرچه وزارت كاندولیزا رایس از سال 2005 به بعد، سبب شد كه آمریكا از بحران روابط با متحدان اروپایی خود خارج شود، اما در هر حال، وی نمادی از دوران زمامداری جرج بوش پسر است و ممكن است دموكرات ها بتوانند از او برای یادآوری تلخی های ریاست جمهوری بوش نزد مردم آمریكا استفاده كنند.

نكته دیگر این است كه هر بار از كاندولیزا رایس درباره احتمال معاونت رامنی پرسیده شده، وی قاطعانه چنین احتمالی را رد كرده و گفته است ترجیح می دهد در دانشگاه به فعالیتش ادامه دهد.

2 – ب – ماركو روبیو

نظام انتخابات ریاست جمهوری در آمریكا بر تصاحب آرای انتخاباتی ایالت ها استوار است و نه بر شمار رای دهندگان. اگرچه میان 'رای انتخاباتی' ایالت ها و میزان جمعیت شان كمابیش ارتباطی وجود دارد، اما كارشناسان این روش انتخاباتی را شیوه ای سالم نمی دانند. چنانكه ایالت های وایومینگ با بیش از 500 هزار نفر، داكوتای شمالی با بیش از 600 هزار نفر، داكوتای جنوبی با 800 هزار نفر و مونتانا با حدود یك میلیون نفر جمعیت، هر كدام سه رای انتخاباتی دارند.

هر نامزدی كه حتی با تفاوت یك رای در ایالتی پیروز شود، كل آرای انتخاباتی آن ایالت را از آن خود می كند.

از میان 50 ایالت آمریكا، رای دهندگان در 9 ایالت (فلوریدا، اوهایو، ویرجینیا، آیوا، پنسیلوانیا، كلورادو، كارولینای شمالی، نوادا و نیوهمپشایر) گرایش آشكار به حزب خاصی ندارند و ممكن است به هر كدام از دو نامزد ریاست جمهوری رای دهند. به همین دلیل، بیشترین رقابت انتخاباتی سال 2012، در همین 9 ایالت خواهد بود. از آنجایی كه حزب جمهوری خواه با رنگ قرمز و حزب دموكرات با رنگ آبی شناخته می شود، ایالت های بی طرف را گاه با عنوان 'خاكستری' معرفی می كنند.

ماركو روبیو، سناتور تازه وارد، جوان و محبوب ایالت فلوریدا است. انتخاب او به عنوان معاون رامنی، ممكن است 29 رای انتخاباتی ایالت فلوریدا را برای جمهوری خواهان تضمین كند.

روبیو پدر و مادری كوبایی دارد كه به آمریكا مهاجرت كرده اند و خود او متولد آمریكا است. همین تبار لاتینی، ممكن است بخشی از آرای لاتین تباران را به سوی جمهوری خواهان بازگرداند.

اما دو مشكل بزرگ بر سر راه روبیو برای معاونت ریاست جمهوری قرار دارد:

یك. وی پیش از این، یكبار به استفاده نابجا از حساب های كارت اعتباری حزبش متهم شده بود و اگرچه اتهام وارده بسیار جزیی بود، اما همین می تواند برای او در رقابت های ریاست جمهوری دردسرساز شود.

دو. اگر تا روز معرفی معاون میت رامنی، مسجل شود كه جمهوری خواهان در نظرسنجی های ایالت فلوریدا از باراك اوباما پیشی گرفته اند، ممكن است رامنی به جای انتخاب ماركو روبیو، فردی را به معاونت برگزیند كه آرای یك ایالت دیگر (مثلا اوهایو) را برایش تضمین كند.

2 – پ – راب پورتمن

رابرت پورتمن، حقوق دان، وكیل دادگستری و سناتور آمریكا از ایالت اوهایو است. وی پیشتر، نماینده اوهایو در مجلس نمایندگان آمریكا بود.

ناظران سیاسی، راب پورتمن را به عنوان 'نامزد بی خطر' می شناسند كه ریسك كمتری را متوجه میت رامنی خواهد كرد. اگرچه 'پورتمن' جاذبه های فردی ماركو روبیو را ندارد، اما ایالت او (اوهایو)، جزو ایالت های خاكستری است و 18 رای انتخاباتی دارد. پورتمن یكی از نامزدهای جدی برای معاونت رامنی است.

2 – ت – باب مك دانل

رابرت (باب) مك دانل، فرماندار ایالت ویرجینا و سرهنگ سابق نیروی زمینی آمریكاست. وی پیش از فرمانداری ویرجینیا، دادستانی كل این ایالت را نیز برعهده داشت.

ویرجینیا به طور سنتی سرخ رنگ بود، اما در انتخابات 2008 به باراك اوباما رای داد. اهمیت بازگشت ویرجینیا به اردوگاه جمهوری خواهان سبب شده كه 'مك دانل' به عنوان یك نامزد جدی معاونت ریاست جمهوری مطرح شود.

ایالت ویرجینیا، 13 رای انتخاباتی دارد. مك دانل نیز در زمره 'نامزدهای بی خطر' به شمار می رود؛ هرچند شانس راب پورتمن برای معاونت رامنی بیش از اوست.

2 – ث – دیگران

از تیم پالنتی، فرماندار سابق ایالت مینه سوتا، بابی جیندال، فرماندار ایالت لوییزیانا، كریس كریستی، فرماندار ایالت نیوجرسی، جان ثون، سناتور داكوتای جنوبی و حتی ریك سنتورم، فرماندار سابق پنسیلوانیا و رقیب رامنی در انتخابات درون حزبی هم به عنوان نامزدهای معاونت وی یادشده است كه البته گزینه هایی بعید به نظر می رسند.

3. همایش سراسری جمهوری خواهان

همایش سراسری جمهوری خواهان، دقیقا 40 روز دیگر در شهر تامپا (ایالت فلوریدا) برگزار خواهد شد. از آن زمان تا یك هفته بعد كه همایش سراسری دموكرات ها برگزار می شود، نبض افكار عمومی و رسانه ای آمریكا در اختیار میت رامنی خواهد بود.

رامنی قول داده است كه تا پیش از همایش سراسری، معاون خود را معرفی كند. برخی افراد نزدیك به وی گفته اند كه حتی ممكن است او گزینه خود برای معاونت را در هفته جاری اعلام كند.

** فرجام سخن

معیارهای انتخاب معاون رییس جمهوری در آمریكا تقریبا با همه كشورهای جهان فرق دارد. در صورتی كه رییس جمهور به هر دلیلی نتواند به كارش ادامه دهد (از جمله اینكه جانش را از دست بدهد)، معاون او تا پایان دوره، عهده دار وظایفش خواهد بود. بنابراین كسی باید چنین مقامی را برعهده گیرد كه از توانایی اداره كشور برخوردار باشد. در عین حال، گاهی توانایی جذب آرای ایالت های خاكستری، در آمریكا، از شایستگی افراد برای اداره كشور هم مهمتر است.

دموكرات ها از مزیت رسانه ای در آمریكا برخوردارند. تقریبا به جز روزنامه وال استریت ژورنال و تلویزیون فاكس نیوز كه جمهوریخواه هستند، همه رسانه های بزرگ این كشور گرایش به دموكرات ها دارند. دلیل این گرایش این است كه روزنامه ها، تلویزیون ها و حتی هالیوود از دیرباز، هواداران لیبرالیسم به شمار می رفته اند و چون سیاست دموكرات ها لیبرال تر و جمهوری خواهان محافظه كارانه تر است، رسانه ها و سینمای آمریكا به دموكرات ها تمایل دارند.

در مقابل، چون صنایع نفتی و اسلحه سازی در آمریكا به جمهوری خواهان نزدیك ترند، این حزب در جذب منابع مالی، اندكی بهتر از دموكرات ها عمل می كند (این موضوع، همیشگی نیست. برای مثال در انتخابات سال 2008 اوباما بسیار بیشتر از رقیب جمهوری خواهش اعانه جمع آوری كرد).

نرخ بیكاری در آمریكا 8.2 درصد محاسبه شده كه از زمان آغاز به كار اوباما هم بیشتر است. بر اساس پیش بینی كارشناسان، این نرخ تا آبان ماه امسال (زمان انتخابات) نه تنها كاهش نخواهد یافت، بلكه ممكن است افزایش هم بیابد. بیكاری، چشم اسفندیار دولت باراك اوباما خواهد بود. اگر میت رامنی بتواند مردم آمریكا را متقاعد كند كه او برنامه ای برای حل بحران اقتصادی و بیكاری در این كشور دارد و نیز، معاونی را برگزیند كه آرای ایالت های خاكستری را جلب كند، می تواند رقیب جدی برای اوباما در انتخابات آتی باشد.

ایرنا**9163





:: برچسب‌ها: سان , درختان , آلمان ,
:: بازدید از این مطلب : 180
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: